Matgifflar med vitlöks creme bonjuor
Recept:
50 g smör
2 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
ca 13 dl vetemjöl
Ägg till pensling
Arbeta ihop degen och låt den jäsa 30 min under en kökshandduk. Se bild 1
Dela degen i 2 och kavla ut till två rundlar, dela vara rundel i 8 bitar och lägg/bred på valfri fyllning. Se bild 2
Rulla ihop till gifflar och låt jäsa på plåtar ytterligare 30 min under en kökshandduk. Se bild 3
Pensla med ägg, bild 4
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min, 250 grader
Matgifflar är perfekt att ha till grillat
Förslag på fyllning: Mjuk bredbar ost eller riven ost och skinka
Receptet har jag fått från min kollega Maggan
Lycka till!
//Berra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar