Berras hallonrutor
Recept:
Kakan
6 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
3 dl vatten
4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Glasyr
100 g smält smör
5 dl florsocker
3 msk grädde
2 tsk vaniljsocker
1 dl tinade hallon
Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan i resten av ingredienserna.
Häll smeten i en långpanna med högkant med smör och ströbröd
Grädda i ugnen på 175 grader ca 20-25 min
Låt kakan svalna
Koka ihop glasyren och rör ner hallonen, häll sedan över kakan
(Man kan även använda glasyren som den är utan hallon och ringla över smält blockchoklad, eller byta ut till något annat bär)
För att göra i en vanlig rund form, ta en tredje del av satsen, se sista bilden
Tips är att använda en gaffel och göra lite struktur i glasyren
Lycka till!!
//Berra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar