Kladdkaka med oreokakor och marshmallows
ca 12 bitar
Recept:
Botten
150 g smält smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 förpackning oreokakor
Fyllning och topping
300 g vit choklad
100 g mörk choklad
100 g mjukt smör
1-2 dl grädde
1 förpackning oreokakor
1 påse mini marshmallows
Chokladsås
1. Smält smöret i en rejäl kastrull och låt svalna lite.
2. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och sist mjölet.
3. Krossa 1 förpackning oreokakor i en mortel och blanda i smeten
4. Häll smeten i en rund, smörad och bröad form med avtagbar kant.
Grädda kakan i 175 grader, 15 min. Låt kakan svalna
5. Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädden på spisen och rör ner chokladen
6. Klicka i smöret och rör till en jämn smet. Låt koka upp och låt sedan svalna en aning.
7. Lägg mini marshmallows på den gräddade kakan och spara några till garnering
8. Häll sedan över chokladsmeten och toppa med resten av marshmallowsen. Dela några oreokakor på frya och tryck dit lite varstans. Ringla sedan över chokladsåsen.
9. Låt kakan stå i kylen och stelna en aning, minst 2-3 timmar
Servera med vispad grädde
Lycka till!!
//Berra
Allting ser sviiiiiingott ut!
SvaraRadera