söndag 24 juni 2012

Matgifflar

1

2

3

4




Matgifflar med vitlöks creme bonjuor

Recept:
50 g smör
2 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
ca 13 dl vetemjöl
Ägg till pensling

Arbeta ihop degen och låt den jäsa 30 min under en kökshandduk. Se bild 1

Dela degen i 2 och kavla ut till två rundlar, dela vara rundel i 8 bitar och lägg/bred på valfri fyllning. Se bild 2

Rulla ihop till gifflar och låt jäsa på plåtar ytterligare 30 min under en kökshandduk. Se bild 3

Pensla med ägg, bild 4

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min, 250 grader



Matgifflar är perfekt att ha till grillat

Förslag på fyllning: Mjuk bredbar ost eller riven ost och skinka


Receptet har jag fått från min kollega Maggan



Lycka till!

//Berra






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar