måndag 25 juni 2012

Berras hallonrutor



Berras hallonrutor


Recept:


Kakan
6 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
3 dl vatten
4 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

Glasyr
100 g smält smör
5 dl florsocker
3 msk grädde
2 tsk vaniljsocker
1 dl tinade hallon

Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan i resten av ingredienserna.
Häll smeten i en långpanna med högkant med smör och ströbröd
Grädda i ugnen på 175 grader ca 20-25 min

Låt kakan svalna
Koka ihop glasyren och rör ner hallonen, häll sedan över kakan

(Man kan även använda glasyren som den är utan hallon och ringla över smält blockchoklad, eller byta ut till något annat bär)

För att göra i en vanlig rund form, ta en tredje del av satsen, se sista bilden

Tips är att använda en gaffel och göra lite struktur i glasyren



Lycka till!!

//Berra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar