måndag 16 juli 2012

Vanilj och kanel bullar


Vanilj och kanel bullar

ca 40-50 st


Recept:

Degen:
50 g jäst för söta degar
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
2 krm salt
ca 14 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g smör
2 dl socker
4 tsk kanel eller vaniljsocker

2 ägg för pensling och pärlsocker som garnering

1. Smula ner jästen i en bunke

2. Smält smöret och blanda med mjölken, låt det bli finger varmt, 37 grader

3. Blanda med jästen och tillsätt sedan salt och socker. Rör om.

4. Arbeta in all vetemjöl med en elvisp med degkrokar, hushållsmaskin eller för hand med en slev. 

5. Låt degen jäsa övertäckt 30 min.

6. Gör fyllningen. Se bild 1. Värm smöret i micron så det blir riktigt mjukt, lite smält men inte helt. Blanda i socker och kanel/vaniljsocker. 

7. Dela degen i två och kavla ut till rektangulära plattor.
Bred på fyllningen och vik in degen se bild 3.

8. Skär sedan av "remsor" från kortsidan och knyt till bullar, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 min. 
Pensla sedan med ägg och strö över pärlsocker

Grädda i ugnen 225 grader ca 10 min

Det sköna med att göra knytbullar är att man slipper bakformar 



Lycka till!!

//Berra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar