söndag 8 juli 2012

Jordgubbstårta med kola, daim och digestive






Jordgubbstårta med kola, daim och digestive

8-10 bitar

Recept:
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400g)
150 g smör
300 g digestivekex
1 liter jordgubbar
2 dubbel daim
3 dl vispgrädde

1. Koka den oöppnade burken kondenserad mjölk i en stor kastrull i 2 1/2 timme. Vattnet ska täcka hela burken, fyll på under tiden om vattnet kokar bort

2. Skölj den heta burken i kallt vatten och låt svalna helt

3.Smält smöret och smula sönder digestivekexen med en mortel eller matberedare. Häll i smöret och blanda väl. Klä insidan av en rund form med plastfolie och tryck ut kexblandningen i botten, ganska kompakt. 
Ställ i kylen 1 timme.

4. Vispa grädden, finhacka 3 fjärdedelar av daimen och blanda ner i grädden.

5. Lossa kanten från botten och dra försiktigt bort plasten från bottnen. Lägg bottnen på ett tårtfat och bred på kolakrämen. Spritsa eller bred på daimgrädden och garnera sedan med färska jordgubbar och den sista daimbiten.

Lycka till!!

//Berra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar