söndag 29 juli 2012

Tekakor






















Recept:

50 g jäst
10 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 dl socker
100 gram flytande margarin
2, 1/2 havregryn
5 dl mjölk

1. Häll mjölken över grynen i en kastrull och låt stå en stund
Värm på blandningen plus sockret och smöret till fingervarmt, 37 grader

2. Smula jästen i en bunke och häll i degvätskan. Blanda så att jästen löses upp.
Ha i mjöl och salt och blanda samman till en deg.
Låt jäsa 30 min


3. Knåda degen smidig. Forma små bullar och kavla ut/banka ut med handen till platta tekakor. Nagga med en gaffel och låt jäsa ytterligare 20-30 min


4. Grädda i ugnen 225 grader, 10 min


Dessa tekakor är godast när de är nybakade. Jag själv tycker att de blev en aning torra efter någon dag.




Lycka till!!

//Berra 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar