fredag 6 juli 2012

Jordgubbskaka upp&ner






Upp&ner vänd jordgubbskaka
Ca 12 bitar


Recept:

Kakan
75 g smör
1 dl mjök
3 ägg
2 1/2 dl socker
Finrivet skal från en halv citron
1 tsk vanlijsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Fyllning
8 dl färska jordgubbar
2 msk smör
2 msk socker

Garnering
2 förpackningar Smetana 2 dl
1 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker

1.Sätt ugnen på 175 grader

2.Ta en rund bakform och täck botten och ca 1 cm upp på kanterna med bakplåtspapper, smörj och mjöla kanterna. Se bild 1

3.Smält smöret till fyllningen och häll ut i formen, strö över socker och lägg sedan ut jordgubbarna jämnt. Dela de stora jordgubbarna

4.Smält smöret till kakan, blanda med mjölken och låt vätskan bli rumstempererad
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt citronskalet, de torra ingredienserna och sist vätskan, rör varsamt smeten slät

5.Häll smeten över jordgubbarna i formen och grädda kakan i ugnen i ca 45 min. Känn med en sticka i slutet av tiden för att se om kakan är klar

6.Låt kakan svalna 30 min.
Följ formkanten med en kniv och se till till att kakan lossnar från kanterna
Stjälp upp kakan på en tallrik/bakplåtspapper, lyft bort formen försiktigt

7.Rör samman garneringen och bred över den kalla kakan, garnera extra med jordgubbar

Lycka till!!

//Berra




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar