söndag 29 juli 2012

Vanilj pannacotta

 

Foto: Marika Johansson

Vanilj pannacotta med blåbär

ca 10 portioner

Recept:

1 liter grädde
1 dl socker
6 gelatinblad
2 vaniljstänger

1.Skär upp vaniljstängerna och skrapa ur vaniljfröna. 

2. Blanda grädden, sockret och vaniljen i en kastrull

3. Lägg gelatinblanden i blöt 5 min och lägg sedan i dem i krastrullen

4. Låt koka upp och sedan sjuda i 2 min

5. Häll upp i valfria skålar/glas och låt stå i kylen minst 3 timmar

Garnera med valfria bär

Att göra pannacotta från grunden är sjukt mycket godare än att köpa färdig att bara blanda till. Det är mycket lättare än vad man tror. En perfekt efterrätt som passar till allt.

Lycka till!!

//Berra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar